Urnás temetés

Urnás temetés

A hamvasztásos azaz urnás temetés egyre szélesebb körben elterjedt temetkezési forma.
Segítünk a hozzátartozóknak a búcsúszertartás teljes körű megszervezésében és ügyintézésében, hogy méltó módon köszönhessenek el elhunyt szerettüktől. Lehetőséget biztosítunk úgynevezett sürgősségi szállítás megrendelésére, ami annyit jelent, hogy néhány órán belül elszállítják a holtestet és a hamvasztást követően, azonnal visszaszállítják a hamvakat.

Hamvak elhelyezésére a család több lehetőség közül választhat. Elhelyezheti temetőben vagy altemplomban az urnát, urnasírhelyekben illetve urnafülkében. Mód van arra is, hogy a hozzátartozók hazavigyék a hamvakat.

Cégünk biztosítja emellett a hamvak szórását temetőben, altemplomban, hajóról és repülőről egyaránt.

Urna temetés altemplomba

Az urna temetése altemplombaimmár országosan elterjedt szokás. Azokat az urnafalakat, melyek az altemplomokban most a hamvak örök nyughelyéül szolgálnak, 20-25 évvel ezelőtt alakították ki. Ezeken a kegyeleti emlékhelyeken a temetések rendjét a tulajdonos – altemplomról lévén szó, valamely egyház határozza meg.

Éppen ezért van olyan altemplom, ahol a ravatalozás és a búcsúztatás – a relatíve kis hely miatt – a templomban történik, majd ezt követően kísérik a hamvakat a gyászolók az altemplomba, ahol végső nyughelyükre kerülnek. Ahol az előbbi példával szemben mások a helyi adottságok, ott már a teljes temetési szertartás is az altemplomban történhet. Mivel cégünk az ország bármely területén képes altemplomi urnás temetésre is, ezért pontos információkat csak a konkrét temetési hely birtokában tudunk adni. Hívja fel az Önhöz legközelebb eső irodánkat, hogy segíthessünk a temetés konkrét megszervezésében.

Urna temetés urnafalba

Az urna temetése urnafalba(kolumbáriumba) többféle módon valósulhat meg. Az urnafal maga az emberi hamvak földfelszín feletti örök nyughelye. E kegyeleti emlékhely állhat temetőben, de ravatalozó-templom, altemplom falát is képezheti. Az urnafülkék mérete alapján általában 1-4 urna, de lehet több urna befogadására alkalmas. Maga a temetési szertartás lehet polgári vagy egyházi. Ezeket a fülkéket urnalapokkal zárják le a temetési szertartást követően. E lapok készülhetnek gránitból, márványból, illetve más természetes kőből is, rájuk pedig felirat véshető, koszorú-, virág- és mécsestartó helyezhető. Az adott temető fenntartója szabályozza a temetkezés rendjét és az árait. A részletekről érdeklődjön az Önhöz legközelebb lévő temetkezési irodánkban!

Urna temetése urnasírba

A hamvakat magába foglaló urna temetése urnasírba hazánkban már a 80-as évek végétől lehetséges. Maga az urnasír egy olyan temetkezési hely, mely az emberi hamvak földbe temetésére szolgál. Az urnasíremlék szinte bármilyen anyagból készülhet és több urna elhelyezésére szolgál. Igen változatos színekben, formában és kivitelben vásárolható. Ez az elhunytak emlékét és hamvait őrző többnyire fedett építménybe az ott nyugvó holtak adatai is bevéshetők, valamint akár egy egész családnak szolgálhat örök nyughelyül. E könnyen gondozható építmények egyre népszerűbbé válnak a hamvasztásos temetést előnybe részesítők között.